About Me???

My photo
when i hurt i will cry...after that i can smile back...

Sunday, June 7, 2009

Tipah Tertipu

Sebenarnya benda nih dah lamer terjadi..tp semakin lamer makin angin plak aku..nak dijadikan citer, 1 hari beberapa bulan terdahulu bertempat di pudu raya..ader sorg mamat nih tegur aku "dik ni ader promosi..free. sms 1c, 3g free. register free.." Bila dah dengar free mestilah tertarik. Saper yg tknk barang free..tanpa berfikir panjang terus jer ikut mamat tuh pg register. Die pesan kat aku 'adik nt on sim nih pastuh law operator tnyer nk on sim nih adik ckp yer ea' aku pon anggukkan jerla kepala..Tp aku tak terpanggil untuk on sim tuh..sampai 1 ketika bil sampai.Aku terkejut bila jumlah bil tuh dah cecah RM70..walhal aku tk penah on pon. Aku tepon customer service dan hamun..die ckp die akan tamatkan. Tapi bila aku balik kampung bil tu sampai lg..dah cecah Rm 219..tolak discounts & rebates tinggal RM43.. Tambah dengan bulan2 sebelum nih jadila Rm 148. Mak bapak aku bising tgok bil tuh..ingat kan aku sorang jer kene adik aku yang study kat UNISEL tuh pon kener jugk.. bila aku citer kat budak2 hostel, rupanye ramai jugk yg terkena..walhal masing2 tk penah on pon..So ati2 dengan Umobile! katekan taknak pada UMOBILE

9 comments:

HELAS said...

barang free selalunya ada muslihat... xpa belajar dari kesilapan...

GUNAKAN LAAA CELKOM UPAX.... Jimatttttt

ieda said...

dah pakai da..biaserla tamak selalu rugi..hu3.ko sering jadicomentar pertama.

HELAS said...

ah ah ah.. besa laa.. bkn selalu... ah ah ah

ONE_TWO said...

kat dunia nie mana ada bende free....

ieda said...

btul2..toilet pon kener byar 30c..pergi kenduri kawin pon kener byar rm5..

HELAS said...

mak ai.. kenduri apa bayar rm 5.. buffet ka aa tu.. ahah

ieda said...

kenduri kawin la..law dtg belenggang..nk salam ngan tuan umah segan la cik abang oi

HELAS said...

ooo.. ala collect laaaa sorng seringgt... hehhe datng 10 rong... satu sampul ja tu hehe.. pun

balut ja cantik racun nyamuk sheildtox... hah bleh jadi hamper jg tu

hehe

farehan said...

slalunye postpaid mmg mcm 2....
so len kali org offer ape2 jgn amik...
wei toilet kat central market pn mhl woo...50sen skali msk...
huhuhuhuhu...